Resultaten voor nederlandse bands jaren 70

nederlandse bands jaren 70
Nederpop Wikipedia.
Het label Excelsior Recordings werd in 1996 opgericht, waardoor de Nederlandse indierock enig fundament kreeg. Caesar, Daryll-Ann, Johan werden succesvolle bands in binnen en buitenland. Ook in de tweede helft van de jaren negentig waren er veel Nederlandstalige bands succesvol, naast soloartiesten als Ruth Jacott, Marco Borsato en de Engelstalig zingende René Froger.
20 Nederpophits uit de jaren 60; vol.1 Muziekweb.
Menig Nederlandse bluesmuzikant, onder wie de latere rockster Herman Brood, diende enige tijd bij de Blizzards, die op hun beurt de Amerikaanse bluesman Eddy Boyd en de Ierse rockzanger Van Morrison begeleidden tijdens hun Nederlandse tournees. Na vele bezettingswisselingen leek het halverwege de jaren zeventig definitief voorbij. Muskee bleef zich zonder veel succes profileren in bands als Red White N Blue, Muskee Gang en Muskee.
De Geschiedenis van de Nederlandse popmuziek: 1970 1974; vol.2 2 Muziekweb.
Catapult was een Nederlandse muziekgroep, die haar bekendheid voornamelijk verkreeg door een aantal singles in de jaren 70. De band ontstond tijdens een vakantie in 1973 in Lloret de Mar, toen een aantal musici uit Leiden en Katwijk besloot samen een nieuwe band te starten.
Recort De vergeten band: De vergeten Nederlandse bandjes Recort.
Maar daarnaast zijn er tal van andere bandjes die het aardig ver hebben geschopt. Eén hiervan is Gruppo Sportivo. Eind jaren 70 braken zij door aangezien zij als één van de eerste Nederlandse bands een New Wave geluid lieten horen.
13 Nederlandse groepen die succesvol waren in Amerika The Legacy Of Music.
Maar vanaf de jaren 70 lukt het Nederlandse groepen steeds vaker de hitlijst te bestormen. In 1969 is het Shocking Blue dat met Venus de nummer 1 positie haalt in de States. Ze zijn de eerste Nederlanders ooit die dit lukt. Venus zal wereldwijd het magische getal van 5 miljoen verkopen waarvan 1 miljoen in de U.S. Andere Amerikaanse Shocking Blue Hits waren: Mighty Joe, Long and Lonesome Road. Jerry Ross is een succesvol producer in Amerika en hij heeft de rechten van een aantal Nederlandse bands in zijn thuisland geregeld.
De Geschiedenis van de Nederlandse popmuziek: 1975 1979; vol.3 2 Muziekweb.
Ferrari was een Nederlandse popgroep, die in de jaren 70 diverse internationale hits had. De band, die in 1965 begon als Rock-'n-Roll' groep Willie Ferrari and The Rollers vond zijn oorsprong in het Brabantse Heusden. Destijds bestond de band uit een paar vrienden die het leuk vonden om met elkaar muziek te maken.
Nederlandse Bands Informatie Overzicht.
Grootste Hit van Di-rect: She 2003 P2/WK13. Nederlandse Bands 1980-1989 Jaren 80. Acda en De Munnik / Frank Boeijen Groep / Claw Boys Claw / Daryll-Ann / De Dijk / De Div. Nederlandse Bands 1970-1979 Jaren 70. Genre: Progressieve Rock.
Nederlandse Rockbands Overzicht Rockgroepen uit Nederland.
Jaren 90 Muziek Albums Hits Zangers Bands. Concertagenda Rotterdam 2019 Concerten Festivals. Het Verhaal Achter de Muziek. Nieuwe LPs 2018. Nieuwe LP CD Februari 2018. Nieuwe LP CD Januari 2018. Nieuwe LPs 2017. Nieuwe Klassieke CD 2017. Nederlandse Songfestival Liedjes.

Contacteer ons